Thursday, August 4, 2011

JUADAH B'BUKA

aku cume nak kongsi menu b'buka pose utk ari nie..setelah 4 hari b'puasa..dgn dugaan air x de selama 4 ari 4 mlm, nie la 1st time dpt b'buka dgn rasa nikmat,,almaklum je la msk.ikut selera sndr...
menu malam tuh biasa2 jer..aku masak kari ikan bawal-yg mana bhgn kepala dah d booked awal2 oleh teman baikku..x ketinggalan ulam petai,sambal belacan,ikan masin n telur dadar..disaat2 akhir aku cancel nak grg sayur memandangkan c.abg n ank2ku kureng nak mkn sayur...tuh jer sebenonyer yg aku masak...
kue mue mmg x masuk buku,ank2ku klu dah dpt nasi dah x heran dgn benda lain...selalunyer klu ada pun mmg x berusik..semalam pg waktu sahur,dgn sebelah mata aku buang kue mue yg c.abg beli...tp seawal jam 4.30pm seorg teman dah pos beberapa jenis kue(rezeki aku murah ari ni, w/pun kue tu dia pun beli jer)tq zizie..aku awal2 lg dah pesan kat c.abg jgn beli apa2..tp nmpknyer mmg rezki ptg tuh..abg beli jgk kue cucur udang n ikan keli berlada(cili api)..sedap tuh..

inilah menu kami... banyak tu, x habis mkn pun..leh wat sahur sok pg (aku je lah yg mkn)..

ank bujangku (iman)..tak jemu2 mkn nasi tomato kegemarannya..bkn aku x nak masak, tp yg lain kurang gemar..
laksa ehsan kwn baikku- syg ko Lini..w/pun kurang pedas n pekat kuahnya, tp tetap marveles,,
jiran sebelah tapau yong tau fu utk aku.ermm sdp tu dimakan sejuk2.. time kasih ita,..
tak ketinggalan kurma madu-wajib.. selalunye aku beli yusuf taiyob, kali nie tukar selera pulak.sedap jgk, lembut n manis..nama pun kurma madu :D
arina yg keletihan..zzzzz


ALHAMDULILLAH...ALLAH murahkan rezki kami hari ni..aminnn

                        ''SELAMAT BERSAHUR ESOK YER..SAHUR JGN X SAHUR.''..

12 comments:

  1. assalam ieja..alhamdulillah lega dah kan..sebab dah ada air..
    kesainnya arina letih betul nampaknya sampai terlena dia..

    ReplyDelete
  2. wahhh..meriah menu tu...lia pun ada letak dalam list kari ikan bawal ni... :) ikan keli pun sedap..lg klu grg garing2 kan...huhhh...dah kecur dah ni...heheheee...

    ReplyDelete
  3. @Acik Ernawaalaikumsalam acik..memang ya..selese nak masak klu air ada nih..arina dok keletihan n kekenyangan..hehhe

    ReplyDelete
  4. @Mamamyahehhe..apa lg..jom kita ke dpr ptg nnt...mmg meriah, tp byk yg belinyer n teman2 beri..

    ReplyDelete
  5. alamak...

    banyaknya juadah berbuka...

    laksa tu...sedappnya..time puasa semua sedap bila tgk..ehehhe

    ReplyDelete
  6. banyaknya juadah...semuanya sedap esok boleh ler makan angah masak time berbuka hehhehe

    ReplyDelete
  7. @ILA HonEyBuNNyemm..msk menu utama jer..yg lain teman2 bagi..laksa tuh mmg peberet..tp biar org masak..sendr msk x lalu..heheh..salam kenal yer...

    ReplyDelete
  8. @rynashehhhe..kwn2 byk bg T, takut abg ngah blk lmbt jer..tgk la nnt..ahad compom la kita leh masak sama2...mesti meriah tuh...

    ReplyDelete
  9. Hari ni apa menu? mesti lagi best dari hari ke 4..

    ReplyDelete
  10. laksa tu memanggil2 lah...huhu..

    ReplyDelete
  11. salam kenal jugak kak...

    ila datang tengok laksa neh..hehe.

    petang neh nak beli laksa la..sebab mengidam dah laksa tengok blogger2 dk letak gmbr lksa..hehe

    ReplyDelete