Friday, February 17, 2012

apa tu..???

salam pagi jumaat,
mlm tadi rasa nak buat ni la plk..lama dah x buat , bila buat kadang menjadi kadang  ke laut jadiknyer..hehhe
alhamdulillah..kali ni buat menjadi la plk..resipi ni makcik aku yg bagi,bagi kat kawan siap buat niaga lagi..satu loyang kecil dia jual rm25..hurmm mahal ke??? sekarang ni sume benda dah mahal kan..kan..x caya??

                                                                           x
                                                                           o
                                                                           x
                                                                           o
                                                                           x
                                                                           o
                                                                           x
                                                                          o
                                                                            x
                                                                           x

                                                                          o
                                                                          o
                                                                          o

                                                                          x
                                                                          x

hurmm ..start bakar..








ta daaaa.....ini la dia rupanye..kek gula hangus..setengah org bagi nama kek span(sbb mcm span) ada lak yg gelarnyer kek sarang tebuan..urmm macam2 nama ada...x kisah lah janji sedap!!!! iman jer yg suka mkn kek ni..yg len x pandang sgt...moh la jemput minum petang nnt ye...

wassalam...

Wednesday, February 15, 2012

RABU TANPA KATA..





Tuesday, February 14, 2012

bertuah punyer jiran..

assalam dan selamat pagi, hilang terus mood aku pagi2 ni nak wat keje..apalagi..pagi lagi jiran aku dah memekak kat belakang..balik umah mabunk la agaknyer..dalam seminggu 2-3 kali bergaduh laki bini..pening aku dpt jiran mcm ni..kot ye pun nak bergaduh perlahan la ckit, ini mengalahkan duk dlm hutan je gamaknyer..paling x tahan bila ank2 dorang jd mangsa..gerun aku bila dengar bunyi rotan @ tali pinggang berdesup..mula lah jgk aku terintai2 jd minah skodeng  kat tingkap dapur tuh..seb baik tingkap tu gelap..so x la nmpk muka aku dr belah luar tu..

nak aje aku tepon teledera gtau perangai dorang ni..tapi bila dipikir2 x jadi la plk..busy body ke aku?? aku pernah tgk sendiri jiran aku acu pisau pemotong daging kearah ank dia sambil ugut supaya diam ..nmpk aku kat pintu dpr(masa tu aku x sedar dek kerana takut) cepat2 jiran aku tutup pintu dpr dia..dorang ni gaduh bagai nak runtuh langit..tp bila tiba waktu ptg aku tgk dorang elok aje..si suami siap tlg angkat kain lagi..x paham betul aku..

kalau sekali sekala gaduh x pe lagi, kalau dah kerap sangat..apa citer??sampai mengganggu kosentrasi & ketenteraman org lain..buktinyer?? jiran2 aku yg lain pun mengadu jgk..yg kelakarnyer kaum dia sendiri pun ngadu x tahan..kadang2 dia jg lah yg jd translater aku( ye la..aku mana lah paham apa yg dorang gaduhkan)..klu dah india tahap estet macam tu la kot..jahat plk mulut aku rendah2 kan martabat dia..tp tu jgk lah jiran aku yg 2 org ni (india) kata...

mmg berbeza life & culture 2 org jiran india aku yg sebelah2 ni..nak compare ngan jiran yg selalu gaduh tu..mmg langit ngan bumi la jwbnyer..tp selalu gaduh pun aku tgk dorang kuat sembahyang jg..setiap pg/ptg jumaat jiran2 india aku ni berlumba2 bunyikan loceng, memanggil dewa dorang la agaknyer..time2 gitu aku mmg x tahan ngan bau setanggi yg kuat mencucuk hidung..tutup tingkap pintu sume pun tembus jg bau dia..dah nasib aku, duk umah teres mcm ni kenalah tahan kan..klu x nak ..haa..duk la kat lot banglo sana..aman ckit, tp mampu ke aku?? hihi..x payah la  ko berangan ..

aiiitt..ari ni x pasal2 n3 aku menyibuk pasal jiran kat belakang la plk..hehe..saja nak lps kan tensen aku..tadah je la yg baca n3 aku ni..huhu..

jumpa lg..wassalam..

Sunday, February 12, 2012

kenduri lg..

assalam semua..semoga kalian sihat2 hendaknye..makcik lappy aku ni x berapa chat sebetulnye..tu yg malas nak kacau dia..sudahnye umah aku x berorang lah ni..nak hantar klinik budak2 emegency nak guna.sementara boleh biarlah "makcik" ni rehat dulu kat umah..huhu..

sabtu lps ada sambutan maulidur rasul kat sekolah ank2 aku (merangkap sklh ganti)..kebetulan makcik aku belah c.abg pun buat majlis kawen ank bongsu dia..so pagi lagi aku dah sampai umah dia..yg bagusnyer makcik aku tempah katering jer..x payah lah susah2 aku nak nolong bagai..senang keje nnt katanyer, x payah nak berkemas pinggan mangkuk..

alaa..aku ni mood still x de lagi..moh kita layan jer gambar2 yg aku sempat snap ye...

dimulai dgn gambo bdk busyuk ni..



ni la tuan umah- uncle Hj.Daniel


antara cenderahati yg ada-Bandung mari (utk sedara mara je)
dlm tu dah isi macam2

antara doorgift buat para tetamu..


simple je..maklum ler belah lelaki

kumpulan marhaban (lelaki)

x siap lg tempat mempelai bersantap

tu arina..beratur bersedia nak tabur bunga rampai pada mempelai

kumpulan kompang dan silat yg di jemput-sedang present





ni diaaa..dpt pun snap gambar mempelai dekat2..huhu



pasangan mempelai bersalaman mohon restu org tua..

aku sebenonyer cbuk kat dapur menggoreng ayam(takut lauk x cukup)huhu..
sempat jg aku kuar jap snap gambo pengantin ni..boleh jg aku tempek kan kat blog nih..


wassalam..sok pepagi aku aku terjah umah kengkawan ok..ari ni nak relax lepak kat JUSCO..cuci mata la apalagi..semalam dah penat satu ari..DAA