Tuesday, August 9, 2011

kerenah arina

                   

al kisahnyer ank ku yg sorang nie bernama NUR ARINA EZZATI..hobinyer selain suka men game hp n game ps2 abg dia,,hurmm melaram la gamaknyer..suruh la dia possing wat cam ne..x leh tahan, bak kate kakak dia GEDIK adk nie..ala nama pun budak kecik,klu di suruh amek gambar mmg laju jer..x pun hobi dia skrg amek gmbar yg entah apa2 kat hp mama n ayah dia...

seronok dia dpt pakai bj nih:)


                                           pertandingan mewarna anjuran KEMAS.

awal thn dah daftarkan dia masuk KEMAS, dia sndiri yg pilih sklh tuh,,dua tiga buah seklh dah survey sklh tuh jgk yg dia suka,,besar tmpt permainan dia katanyer..masuk bulan ketiga masih x dpt buku dr pihak sekolah..bengang jer rasanyer,tanyer KEMAS len dorang dah dapat dah, bengang punyer pasal aku tukarkan ke seklh private,,mmg la mahal  byk berbanding ngan KEMAS..tp x ler semahal sklh private d bandarkan..janji dia blaja kat ctu..Alhamdulillah,w/pun ketinggallan 3 bln p'tama arina masih blh catch up lg..cuma yg terkilannyer cikgu kat c2 patutnyer menilai balik tahap bdk2 yg lewat daftar nie,sbb nyer ada seorg lg bdk dr KEMAS yg sama x blh nak bwk langsung,lps 2 bln kat c2 pindah balik ke KEMAS..tamparan hebat buat arina..mula lah dia wat perangai nak g KEMAS jgk,,musibah nie..puas aku memujuk ,lps cuti pnjg nnt arina ke KEMAS, reda ckit rajuknyer..sehingga lah skrg nie dia asyik jerk bertanyer..dah cuti panjang ke mama??ina nak jumpa alia.syamimi n bla bla,dua tiga nama kwn kat KEMAS di sebutnyer..KEMAS tetap di hatinyer,,cinta pandang pertama kot..
ikutkan arina nie x byk ragam,keje seklh dia buat tanpa disuruh,dpt susu sebotol dia leka lah ngan h/work dia.
x tau la nnt bila seklh bkk blk thn dpn,planning nak mintak pra jer,tp bkn senang nak dapat kan..

dgn pakaian seragam sekolah sri mawar..

24 comments:

  1. alhamdulillah prestasi sekolah anak2 setakat ni x der masalah...

    tu lah ieja...kita ni bukan lah x mau anta kat KEMAS tp mcm2 citer x sedap di dgr ttg pentadbiran tadika KEMAS ni...x per lah bayar lebih sikit janji anak kita dapat belajar dgn selesa...

    ReplyDelete
  2. KEMAS.. utk permulaan tak pe la kot ek..

    ReplyDelete
  3. ieja..budak2 memang macam tu..anak akak..dapat masuk asrama lepas upsar dulu..bila kawan2 dia keluar..dia pun sama2 menangis nak pindah jugak.

    ReplyDelete
  4. @Mamamya betul tu,ikutkan awal thn lg nak sklhkan kat private..dah dia sndr suka kat kemas..ikut jer la.,meragam lg ssh..mmg pun mcm2 citer dgr kat kemas ni..cikgu pun dah kena buang,ada kes..x semua kemas x bagus..kat kg k jer..bdk2 pun pandai baca..

    ReplyDelete
  5. @NM02rasanyer 4-5 thn k la kot..bg bdk2 pendedahan dulu..klu dah 6 thn tkt ketinggalan jer..

    ReplyDelete
  6. @Acik Erna sayangnyer kak..org len nak dpt bkn senang dah dpt kuar blk, tp klu kite paksa nnt len lak jadinyer kan..mcm2 perangai bdk2 nih..

    ReplyDelete
  7. comeiinya dia..

    rajin belajar neh dan ada minat untuk belajar..

    semoga besar nanti jadi org yg berjaya...;_)

    ReplyDelete
  8. bestnya kalau layan ank2 yg masih kecil..mcm2 kerenah dia org...he2x..inilah yg memabhagiakan hidup kita kan..

    ReplyDelete
  9. alamak..pic last tu tgh wat pe tu? menggali lombong ka???

    ReplyDelete
  10. saya dulu masa kecik2 sekolah KEMAS...hehe...
    KEMAS ni ada tmpt yg ok, ada yg teruk..ikut nasib jugak...huhu...

    ReplyDelete
  11. alahai nur arina ezzati..cute dan comey.

    dulu anak kzue sek di tadika Perpaduan..mintak Pra Sekolah x dpt. ok gak prbelanjaan x byk..mcm KEMAS juga. klu ada apa2 acara dan dpt baju..semuanya free cuma bayor sekalinya itu pun masa msuk sek.

    ReplyDelete
  12. kdg2 sikap cikgu buatkan anak2 tak berminat utk belajar kan.. anak saya dulu pun pilih sekolah tadika yg kaw. mainannya besar.. yg dekat dgn rumah dia taknak.. he..he..

    ReplyDelete
  13. harap dah besar anak akak jadi insan yg berguna...amin..;)

    ReplyDelete
  14. anda pemarah?
    http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/jangan-marah.html

    ReplyDelete
  15. budak2 macam tu lah....mcm2 kerenah.

    ReplyDelete
  16. @MaMa AiNi time kasih sudi singgah kak..slm kenal yer..setiap ragam mematangkan kita setiap hari..ank2 harta yg x ternilai

    ReplyDelete
  17. @KhaiRin salam kenal yer..bkn gali lmbg laa..gaya nak jd cikgu jer..hehehe

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  19. wahida:betul tuh, sy dulu pun KEMAS JER, x de masalah

    kzue:perpaduan ada kak,dia x b'minat memndangkan majoritinyer india.. mintak jg Pra..tunggu jer la klu dpt thn dpn..

    hanis:cikgu dia ok, tp kat sri mawar cikgu x pernah bwk main outdoor game..tmpt mainan kat luar tuh hiasan jer..boring la dia nak compare ngan kemas seminggu sekali men kat luar..

    papa mifz:insyaallah..

    L:hmmm..kekadang jer ..hehhehe

    hani:betul la tuh,mcm2 ragamkan...

    ReplyDelete
  20. p/s

    nak alamat umah n nama penuh.
    send ke kolamhempedu16@hotmail.com

    nk send kad raya.tq

    ReplyDelete
  21. alahai comelnya..haha..boleh pulak pilih2 nak tadika mana..hihi..baru tadika..:)

    ReplyDelete
  22. pandai dier pilih sekolah sendiri yer...

    ReplyDelete