Thursday, December 22, 2011

jenjalan..

tiba2 je abang amek cuti dua ari, nak habiskan cuti yg masih berbaki katanyer...
nasib ler dia cuti pada masa ank2 jaga aku pun tgh cuti, jadinyer ada la masa nak bwk bdk ni jln2 lg sementara cuti sklh ada lg..nak berjalan hjg minggu mmg susah memandangkan penuh dgn jemputan kenduri sana sini...

bila ditanya ank2 nak kemana, cpt jer Iman  menjawab nak ke aquaria, dia ngan arina  mmg lum g lagi, lissa dah dua kali pegi pun teruja jgk..aku ikut jer laa..
hurmmmm..layan je la gambo2 yg sempat aku snap ni..




arina yg beria2 nak amek gmbo ni..sudahnyer kaki x nmpk

merajuk dah penat katanyer, tp x tgk ikan lg


otw nak g aquaria melalui jln blkg

sementara menunggu c.abg membeli tiket

hurmm...







dlm terowong


otw blk jam giler.

esoknyer cuti yg msh berbaki tu bdk ajak mandi kolam...
aku ajak g wet wold kat PEDAS je..x jauh dan seingat aku seusia arina rasanyer aku x jejak ke situ..huhu..sian arina ni la first time dia g ke situ..walhal kami selalu jgk pusing2 area situ ..

nnt la aku smbng n3 cuti2 ni..nak terjah tmpt korang dulu...daa. buat anak-anak teman bloggers yang mendapat result PMR hari ini, tahniah buat mereka.

8 comments:

  1. wah ieja dah keKL..dah dekat dgn rumah mama jugak tu !!..apasal tak calling2x mama..he2x..blh kita jumpa..

    ReplyDelete
  2. saya tak pernah pergi ke aquaria langsung..sian kan.tak pe la,,saya tengok ikan kat aquarium je pon jadila..;p

    ReplyDelete
  3. Akak tak pernah pun pergi Aquaria walaupun 11 tahun dok kat Selangor tu dan selalu terjah KLCC. Tiket mesti mahalkan?

    ReplyDelete
  4. knape x ggh sini? da dkt da tu..

    ReplyDelete
  5. wah bestnya budak2 dapat jalan-jalan...

    ReplyDelete
  6. yana bru sekali smpai aquaria ni ikut rombongan taska..hik..hik

    itupun anak yana takut maklum baru je setahun lebih waktu tu.. :)

    ReplyDelete
  7. best aah gi aquaria... gmbr no3 tuh, sama cntk mak dgn ank. skali pndg nmpk mcm lisa bgmbr dgn kakak dia jer.... hehehehehe

    ReplyDelete
  8. mama aini: x teringat pun nak singgah mana2..pegi pun hmpir t/ari..pas tu melayan budak2 ni tau2 masa pun dah hampir malam..kul 6.30pm br gerak dr tmpt parking..insyaallah ada rezki kita leh jumpa nnt..

    AWM: dah nama pun aquaria..tentu penuh ngan ikan jer dln tu mcm dlm aquarium..x pe sama jer.. ngeeee..bezanyer mcm2 ikan ada

    t.hami: nak ikutkan tiket mmg mahal, dewasa rm40(non mykad rm45) budak rm25..utk warga emas harga lain, x ingat la plk..tp kami amek package utk family..murah ckit..

    kharin: x sempat singgah memana la anies..

    rynas: budak2 la suka T..

    maya: akk dulu pun first time g masa trip budk2 tadika makcik akk buat..hehe sama la kite kan..

    m.imma: ala kak dah mama dia pendek..rasanyer thn dpn dia lg tinggi ..

    ReplyDelete