Monday, June 17, 2013

isnin yg sunyi...

assalam n salam satu malaysia..
ari ni isnin memang lah sunyi kan..semua ank2 dah g skull pagi lagi..tinggal lah aku dgn rutin harian yg x pernah nya habis..

selalunya nya aku ada ank2 asuh yg menemani aku so x lah sunyi @ boring..tp ari ni kebetulan dua2 ank asuh aku cuti la plk..so aku sorang lah kat umah..lepas wat kerja bagai dah mcm org mamai..nak tgk tv pun boring., nak msk awal sgt kot..nak tunggu lori sayur dulu pun ye jg..


ni la peneman diriku setiap aku..ari ni dua2 cuti serentak la plk..
saja nk suh mama dia wat n3 n bw la tuu

hari sabtu lepas hhby g skull menghadiri perjumpaan ibu bapa yg jg disebut SARANA ibu bapa.
lepas majlis ibu bapa dikendaki berjumpa guru kelas ank2 masing2 utk mengambil report card pertghan thn..
alhamdulillah arina yg x prepare apapun dpt no 3 dlm kelas dgn %an 96%..dah nama duk dlm kelas pertama dah semestinya sume cerdik2 belaka..pada aku result yg sgt memberangsangkan..berbeza dgn iman n lisa
bila waktu nk peksa latihan bagai aku suh dorang buat..bila tiba masa arina mulut je lbh suh dia baca buku lah, itulah..arina lak mmg mengada aka manja lbh..penatlah, malas lah..tp syukurlah dia dpt menguasai sume subjek setakat ni..
dlm kelas agama petang arina dpt no 4 sama ngan abgnya dgn peratusan 86%..ada 2b..tp oklah B dia hampir ke A..pun aku x de paksa sgt baca buku bagai..baru drjh 1 pun..relaxs dulukan..

berbanding dgn abg iman skull pagi dpt no 4..tu no yg sinonim sgt dgn dia klu x no 2, 3,x pun selalu 4..pemahaman nya menurun dapat B sedangkan penulisan nya selalu dpt A..skull petang pun dpt no 4 jgk
dgn result keseluruhan dpt 7a1b..mcm biasa bhs arab lah dpt b..seb baik b dia pun ok..
risau jgk memandangkan thn ni dia nak amik UPKK kan..harap2 biarlah dia dpt straight 8A mcm lisa dulu..
itulah harapan aku..lagi pun dia ank lelaki sorang..klu berjaya aku nak hantar dia asrama skull agama nnt..


result iman- lp nk rotate la plk
teleng kepala nengoknya

result arina

ni la ank dara bongsu masa ada persembahan kat sekolah 
sempat lg posing ayah dia snap pic dia


perkongsian bersama..

daa..wassalam


9 comments:

  1. sunyi lah ye Kak hari ni?? boleh lah update blog & BW..hehe..
    cantik result Iman..byk A:)

    ReplyDelete
  2. bangga dengan pencapaian anak kat sekolah...
    tahniah..tahniah

    ReplyDelete
  3. tahniah3
    next exam nombor 1 pulak ye ;-)

    ReplyDelete
  4. tahniah ye dikk

    wahh anak dara bukan main layie pos nyee ;)

    ReplyDelete
  5. tahniah ye sayang....moga terus berjaya....

    ReplyDelete
  6. tahniah yer Arina dgn Iman...nanti peksa lg sekali mesti dapat naik no lagi.
    fatin ntah tak tahu no berapa dlm kelas...dia pun tak cakap bila tanya dia cakap tak tahu hehheheh

    ReplyDelete