Tuesday, October 23, 2012

cuti2..

assalamualaikum...ari ni malas nak buat n3, godek punye godek dlm draft ada lg n3 yg x publish..percutian musim cuti sklh yg lalu baru ada kesempatan nak kongsi bersama.(dah bersawang kat draf tuh  )..x byk gambar yg sempat aku snap...selebihnya ada kat h/p hb dan lissa.al maklum la ye camera kami rosak dan sehingga kini x berpeluang nak beli baru..huhu
disebabkan kami pergi musim cuti, mmg x berapa enjoy percutian kami kali ini..crowded sgt..
bayangkan perjalanan kami dr tapah ke berinchang saja mengambil masa 3 jam lbh..sepanjang jln plk jammed giler..
keadaan jalan yg sana sini kebetulan ada tanah runtuh lagilah melambatkan perjalanan kami..
lbh kurang hampir 5pm kami sampai ke hotel ..saja booked kat area brinchang sebb ada pasar mlm sblh mlmnya selain  kedudukannya ditgh2 CH..
sewaktu aku buka tingkap hotel (saja booked kedudukan kat tepi) aroma "hangit" menusuk ke hidung..rupa2nye berpuluh2 kete tersadai kat tepi jln akibat class plate kete masing2 dah x "berdaya" lg akibat jammed yg teruk..
aku malas nak citer byk pasal CH ni memandangkan ramai yg dah arif tempat ni..
aku sekadar nak kongsi gambar2 kami kat sana je..tu pun byk tempat yg aku x g memandangkan mmg ssh nak cari parking dan sume tmpat crowded sgt..


perhentian pertama setelah sampai di CH

berhenti berehat di CAMERON BHARAT..

gambar tuan punya blog x ketinggalan

3 beradik yg x sekepala..





lps menjamu selera di sebuah restoran sblm g hotel


nak msk bilik


pose istimewa -iman..hehhe



blk dr pasar malam

day 2- pagi lagi kami dah check out 

sempat berposing kat lobi

monyok je si kakak memandangkan sepanjang mlm dia sakit perut..
terlebih makan kot memandangkan kami byk bershopping mknan kat psr mlm..
psr mlm lak mmg crowded sampai nak menyelit celah2 org pun payah..apatah lagi nak amek gambar

tentulah gambar aku ngan hb
di kawasan MARDI ni la yg lengang ckit nak compared tmpt lain ..disini mmg sakan jg la aku amik gambar ank2 aku memandangkan mmg x sempat nak amik gmbar kat tmpt lain..lbh2 lagi kat pasar lambak dia..nak cari parking pun x de..nak berjalan pun azab disebabkan ramai sgt umat..
layankan je gambar2 yg ada ni ye..










mkn ais krim dulu



arina ckp apa tu??

amboii mak!!



hasil tgn arina..bukan buahnya ye tp dia yg amik gmbr ni







melayan iman yg nak termuntah
ni dah otw balik..

2 minggu lg dah nak cuti sekolah panjang..

18 comments:

  1. kenapa gambar tuan blog macam tensen je..hehehe..

    anak2 saya da tuntut nak pegi CH..entah bilanya nak pegi..

    ReplyDelete
  2. bestnya....

    lama saya tak gi sini kak...huhu...

    ReplyDelete
  3. seronok tgk eija cuti2 ni..
    InsyaAllah ada masa nak pegi juga kt sini:)

    ReplyDelete
  4. datang CH mmg best...
    puas jenjalan juga ni...
    gambar pun cantik-cantik.....

    ReplyDelete
  5. Ieja,

    Bila cuti sekolah memang tak enjoy bila di CH. Tapi yerlah bagi yg ada anak bersekolah harapkan masa cuti sekolahlah panjang sikit masa utk berjalan2.

    ReplyDelete
  6. Biaslah eija kalau cuti sekolah kawasan percutian akan jadi tumpuan itu yg sesak..

    ReplyDelete
  7. lia t'ingin nak bawa anak ke CH ni kak tp suami lia kata tunggu anak2 besar sikit... (kene lah pendam perasaan dulu huhuhuuu ) seronok tgk kawan2 b'cuti ke sini...

    ReplyDelete
  8. hamboii, arina bukan main dia berposing sakan. hihihi

    ReplyDelete
  9. last ke CH masa animun tahun 2004

    nak pegi nnt bila qays dah besar

    ReplyDelete
  10. wow dah lama tak pp ni...so wanna go..

    jeles with all good and green pict

    ReplyDelete
  11. musim cuti sekolah, mmng penuh orang kat CH...kalau pergi hari biasa lengang jer....
    Tapi CH memang menarikkan....

    ReplyDelete
  12. oh ni gambar2 yg hari tu yer. Bestnyer dah lama tak pg CH.

    ReplyDelete
  13. seronoknya bersantai...anak2 lagi happy yee..

    ReplyDelete
  14. wahh~!!! BERCUTI sgt kakak sy ni!!!!! seronok!! tgk pix2 dye kita jd jeles!! sbb kita mmg xbole bercuti kemana2 sampai next year!! cuti smua da abes mase bulan 8 lagi ;c

    ReplyDelete
  15. CH better pegi time cuti minggu..kalau g time cuti skolah mmng sakit..sy punslalu naik sana g umah mak sedara time org x cuti..maka bolehla bcuti dgn aman

    ReplyDelete
  16. WAHHH SERONOKNYAAAAAAAAAAAAAAAAA RINDU NAK PG ch LAGI.. HARI TU X SEMPAT MASUK LADANG TEH DAH HUJAN HUHUHUHUHU

    ReplyDelete