Saturday, October 20, 2012

gerak gempur di kg boy...

assalamualaikum..ni kisah minggu lps di kmpg boy..2 minggu aku x blk begitu jg along dah seminggu x blk..ye la petang je sekarang ni ujan, mana mungkin along nak blk dgn merempit g2 je..tinggal lah adk bujangku sorang2 di kampung ditemani kucing2 yg nakal kat umah..

sementelahan sekarang ni musim gugur daun2 manggis..apalagi laman depan tu pun dah penuh x bersapu..begitu jg dgn daun2 pokok bunga..
ank2 ku pula mmg seronok dikg..tak kisah w/p kena kerah buat kerja..mak long lah monitor..
layan ye pic2 yg disnap oleh lisa ni..adik bukan main rajin lg menolong m.long dia..dia plk x abis2 amik gambar ...


along-begitu byk daun bunga

arina buat aksi..klu nak tahu waktu tu dah hampir t/ari
disebabkan arina belum mandi lg, m.long pun mintak lah arina tolong dia..


menolak sampah ketempat bakaran sampah




hati2 sayang..takut jg klu ada lipan ke..

mana nak pegi  tu..


bukan ada apa pun..

pokok2 bunga yg belum bercantas (walhal br 2 minggu bercantas)..agaknya sebab sekarang musim ujan kot




tu dia rajin x rajin ank dara kecik ni..



apasal lah menyapu guna tgn kidal syg..





hidup segan mati x mahu..eh pokok bunga dah mati kot yg tinggal rumput je..baru perasan



laman depan tu mmg luas..kadang2 adk bujangku lepak bersama2 ngan kawan2 dia kat umah..setakat lepak je ok lagi, yang buat along geram dorang suka sangat buang sampah merata2 kat anjung depan..
mentang2 lah umah kami ni x berorang..suka dorang je nak buat apa..adk ku pun x pandai nak menegur kengkawan dia..tp sejak masing2 kena sound dgn along, dorang x berani buat lg..

baru2 ni ada plk org datang amik 'tanah bakar' kat umah tanpa izin..mmg lah along aku bengang..
punya lah lama dia menunggu supaya tanah bakar tu 'sejuk', alih2 org len lak dah amik..begitu jg tanah bekas tahi kambing (dulu along ada bela kambing,tp skrg dah jual sume) kat blkg umah..tau2 org dah amik..itu  belum lg pokok bunga orkid peberet along..mengamuk sakan dia bila pokok bunga dia hilang..bukan baru ni pokok2 bunga along aku hilang..dah byk kali..terbantut niat dia nak menanam pokok bunga baru..

masa arwah mak ada dulu, mak mmg suka tnm pokok bunga..mcm2 pkk bunga ada..sehinggakan tauke nurseri bunga pun datang cari mak sebab nak beli pokok bunga..tp bila arwah mak x de satu persatu pokok2 bunga tu hilang..sapa lah yg berani amik harta ank2 yatim ni..langsung x hormat w/p adk bujangku msh ada kat umah tu..

minggu ni aku x blk kg boy..yg len pun mgkin blk masa raya haji nnt kot..maklum lah msg2 dah berkeluarga dan ada mentua..aku je yg ada mentua dekat situ..selalunya aku akan keumah mentua dan umah kg boy pd hari yg sama..

14 comments:

  1. as salam,

    wahh boleh excercise kalau mcm ni :)

    ReplyDelete
  2. comel jer aksi Arina tu....rajin pulak menolong...
    Macam2 manusia ni kan...pokok bunga pun dicurinya...

    ReplyDelete
  3. rajin tolong dan ada peneman ibu..gud girl..

    ReplyDelete
  4. rajin Arina menolong mak long..kalau ada fatin mesti lagi meriah tolong maklong. rajin sampai ke besar yer Arina...dah lama tak balik kg boy masuk minggu nie 3 minggu ler...huhuhuhu

    ReplyDelete
  5. alor2 rajinnya arinna membantu mak long nyeee
    luas juga laman kg adik yee.. cantik ;)

    ReplyDelete
  6. wahh rajin nye arina mcm anta jna kecik2 je cewahh haha mmg xlaa mase kecik na ni pemalas bkn kecik je besar pun sama hahahah ;)) cantik rambut arina tu kak SUKA!

    ReplyDelete
  7. wak pon sukak tengok arina rajin jugakk.. ehheEE

    ReplyDelete
  8. assalam eija..rajinya anak dara kecik tu menolong..

    ReplyDelete
  9. ehem rajinnya !!..dah cantik dah kawasan rumah..lepas ni tolong kemaskan rumah mama pulak bolih tak?.. :)

    ReplyDelete
  10. Wah.... bersemangat betul si budak kecil tuu.....

    ReplyDelete
  11. dah boleh harap arina ni...comel je dia tolong sapu sampah tu...

    ReplyDelete
  12. seronok kalau sama2 ringan tulang mmbantu mcm ni!

    ReplyDelete
  13. seronoknyer...
    lya pon tringin sgt nk ke CH ni...

    sama la dgn lya..belambak giler n3 kat draft... berbulan pon ade

    ReplyDelete