Thursday, November 1, 2012

model cilik..

assalamualaikum..

ni citer pasal arina melaram sakan gara2 nak masuk contest pakaian beragam sempena hari kanak2 sedunia (kat sekolah je pun)..arina mmg la excited, cbuk tanya nak pakai baju apa..
dia sendiri request nak pakai gaun ngan topi..aku pun ye kan je la..nak ikutkan arina mmg x de gaun pun..blouse ngan jeans tu adalah..

klu nak cari gaun dia tuh sebenarnya aku ada masa setengah hari je sebelum terpaksa menghantar lissa g sekolah (soknya dah nak pakai)..shopping mall lak dah tentu kul 10am baru nak bukak kan..pas tu nak cari kasut & topi yg sesuai lak dgn gaun dia tuh..arina aku suh cuti je memandangkan aku takut beli saiz yg x sesuai nnt..(apalah mama dia ni..suka2 suh cuti je)..

baju gaun dah dpt, kasut dan stoking pun sudah..topi je jenuh aku mencari..habis deretan kedai kat pekan tu aku cari x dpt jgk..masuk 3 buah shopping mall pun x de jgk..last2 tpon inlaw aku..kot2 dia ada kan..sebab ank dara dia mmg kuat melaram..gud news..warna lak leh masuk ngan baju arina..kira boleh la tuh..bukan contest kat mana pun..hehe topi yg arina ada x de  satu pun yg padan..kat umah inlaw bukan topi je yg dia dpt..gaun2 kakak sepupu dia pun disuh pilih..ishk..taw aku x payah susah2 mencari kan..

so mlm tu jadilah dia model sekejap..menerai baju satu persatu..agak2 mana yg dia berkenan??

gaun pilihan arina siang td

pic sedikit kabur kan sebab mama dia x pro amik gambar
abaikan je la baju2 yg bersepah kat belakang tuh..

mama suka dia pakai cenggini




macam koboi katanya
tang mana koboinya x taw la


dgn memek muka garang



'mama..amek la gaya rock plk' kata arina


bersama kakak diyana (empunya gaun)


x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x


akhirnya pakaian ni jgk yg jadi pilihan arina..ok jgk la..nmpk comel jerk kan..
balik dr sekolah riuh mulut dia gtau cikgu puji dia cantik..ada jg cikgu kata dia seksi..


sempat amek gambar dia pagi tuh sebelum g sekolah..
aku langsung lupa ttg mekap..x tau lah klu budak2 len pakai mekap
lg pun pagi tuh mmg dah lambat..lepas jer simpul rambut dia aku terus suh dia pakai kasut
ayah dia lak dah tunggu kat luar


pose istemewa dr saya ye sblm g sekolah :))

18 comments:

  1. wa.. cantiknye erina.. cantik gaun yg dipilih tu.. :D akak, erina suke silang kaki ek? moga2 x jadi amalan sebab nanti effect pembesarannye jadi x balance.. sebab kekuatan kaki belah kiri dan kanan tidak digunakan sekata..

    p/s : lady dah ok sikit.. alhamdulillah.. masuk bulan ketiga alahan smkn beransur kurang atau lady dah boleh menyesuaikan diri kot.. :).. tp dr yg rwt lady pesan kalau ade ape2 trs kontek beliau.. :)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum,

    Macam2 gaya yang ada he.he comel la Arina nih,pandai sungguh dia bergaya...

    ReplyDelete
  3. heheee////
    comel je....mcm2 gaya ada....

    ReplyDelete
  4. amboii..kemain posing..bebudak kalau disuruh bergaya..happy je kan..haha..

    ReplyDelete
  5. mulalah pening masa satu nak pilih ni...
    pandai arina bergaya....

    ReplyDelete
  6. Posing sakan dah macam model dah... pandai juga dia posing ieja.

    ReplyDelete
  7. wahh smua ni na suka yg koboi tuu...nampak stylo habiss!!! hehe da besar jd model laa dye tu hihi ;D

    ReplyDelete
  8. pandainya dia posing.. comel2 semua gambarnya..

    ReplyDelete
  9. amboiii...ada gaya jd model lah arina.. ;)

    ReplyDelete
  10. amboi2 arina melaram habis nie...cam model ler...hehhehe

    ReplyDelete
  11. bila jadi mak2 ni baru la tau kan..seronok bila melaramkan anak2..sy suka arina melaram cam gambar no 3 tuu..

    ReplyDelete
  12. punyer banyak baju yg dilaramkan... yer... macam² ragam.. akhirnya dia pilih jugak yg mane dia nak pakai...

    ReplyDelete
  13. pandainyer dia bergaya.. anak2 akak tak suka ngat melaram .. baguihler gitu dia ada konfiden nak ngadap orang lramai

    ReplyDelete
  14. pandainya berposing mcm model..cutenya arina..

    ReplyDelete
  15. amboi bukan main....fashionista lagi dia

    ReplyDelete