Saturday, November 3, 2012

majlis anugerah..

assalamualaikumm
pagi td seawal pukul 8 aku dah terpacak kat sekolah an nur springhill..niat dihati kali ni aku mmg malas nak pegi..tp memandangkan iman kena jg amek hadiah bg subjek tertinggi dlm kelas, maka aku terpaksa jg dtg bg sokongan kat dia..

pelajaran iman merosot ckit compared result pertengahan thn..peratusan menurun dr 88.9%-76.7%..kebetulan masa dia amek  peksa tu dia mmg tgh demam..kedudukan dlm kelas plk dr no 3 jth ke no 6..masa aku amek report kad dia tu ari , cikgu dia gtau iman mmg boleh..malah antara pelajar harapan utk UPKK thn depan..insyaallah

cuti nnt mmg aku nak suh dia g tuisyen , dr dia mengadap tv ngan game sepanjang hari ada faedahnya dia g tuisyen tuh..harap2 dia cemerlang mcm kakak dia ..score 8A..
result sekolah pg(kedudukan dlm kelas) belum tahu lg, tp subjek teras sume syukur dia score A..kecuali sivik ngan kemahiran hidup dia dpt B..peratusan x tau lg menurun ke tdk..

majlis akhir thn sekolah pagi pun belum dpt surat lg..mungkin cikgu saja bagi lambat nak
mengelakkan bdk2 cuti awal kot..selalunya lps dpt report kad mmg bye bye ler sekolah tu..
lisa plk x tau nak ckp..sekadar mendapat 5A3B shj..tp sume B dia hampir ke A..boleh di usaha lagi..kira ok la klu tgk dia belajar tdknya..bdk2 sekrang ni manjang ngadap youtube tgk drama korean..x dpt komputer h/p dia ada..hurmmm

begitu jg arina..dia dah dpt membaca dgn lancar pun dah syukur alhamdulillah..sume kertas2 peksa pun dah dpt cuma kedudukan kelas je blm tahu lg..pastinya dlm majlis anugerah nnt dia akan menerima sijil thn 6 dia..thn  dpn dah melangkah ke thn satu plk..sekejapan je..

cuti sekolah byk program nye..x lupa jg bajet utk persekolahan thn dpn ..ada lak bantuan rm100..kira membantu jg..t.kasih ye PM ^-^


12 comments:

  1. dah akhir tahun. sonokkan kalau anak2 naik amik hadiah kat sekolah. fatin examnya minggu depan...dia sekolah lagi sampailah hujung nov..cuti sebulan jer. kejap jer arina dgan fatin masuk darjah 1 tahun depan. merasalah dapat RM100 tuh hehhehe tima kasih PM

    ReplyDelete
  2. x perlah dikk .. slow2 lah nanti iman akan perbaiki .. ;)

    ReplyDelete
  3. wahhh taniah kepada semua..hihihi iman lepas ni lebih usaha laa nampak nya ;)

    ReplyDelete
  4. assalam ieja..iman masih kecil, ada banyak masa lagi utk iman berusaha..kira ok la tu ieja..

    ReplyDelete
  5. assalam ieja..tahniah buat iman..dapat hadiah..

    ReplyDelete
  6. huhu..xpela ..next year usha lagi biar peratusan naik..maybe time exam ni soklan dia gak susah & mcabar kan..

    ReplyDelete
  7. x pe pelan2 ....bole up lagi tuuu insya'allah..

    ReplyDelete
  8. salam ieja..
    wah..tahniah buat iman..best nya dapat hadiah..
    kita ibu bapa yg rasa gembira kan..:)

    ReplyDelete
  9. insyaallah kalau iman sihat mesti lg cemerlangkan.. takpelah.. awak bg sokongan kat dia.. bg hadiah ape² jer... bg semangat kat dia...

    anak² makin membesar ni banyak ragamnya..

    ReplyDelete