Monday, November 5, 2012

monday blues..


assalamualaikummm..patut isnin kena lah semangat..ank2 start sekolah yg bekerja start g keje yg suri umah plk start manghadaap lappy..eh plk..tetiba..ari ni pose tau..alasannn!!
monday blues kan..moh layan jer pic2 ni..


baju2 sekolah ni lazimnya mmg aku lah yg menggosok
w/p ank aku yg sulung tu dah besar..aku jgk yg gosok baju dia
apatah lg baju adk2 dia..jgn harap la dia nak gsk..tp tu ari aku dah mentioned dia..next year dia kena take over tugas ni
baju iman dia akan gosok sendiri(nnt aku ajar la kan)baju dia & arina dia lah kena gosok.. aku nak bersara..
kecuali waktu tertentu bila diperlukan je aku tolong



kasut sekolah masing2 basuh sendiri..arina punya kasut je aku tolong basuhkan..tp kadang2  aku basuhkan jg kasut iman..bila dia demam @ dia g sekolah petang..selalunya petang jumaat aku dah remdamkan dulu kasut ni..klu ikut stail kengkawan aku dorang kumpul msk dlm msn basuh je..soak & wash je..sayang la plk aku nak wat msn basuh aku cam tu kan..nnt cepat rosak aku jgk yg susah..hehehe


MESSY
ni la bilik ank dara aku..selalunya aku yg kemas, sejak semenjak ni aku x buat lg..nak tunggang terbalik pun suka lah..dah puas aku berleter cam tu gak..hurmm
rasanya aku dulu ank dara x lah macam ni..eh ye ke??.eh ye la. betul apa..arwah mak tegas orgnya x suka sepah2..tp kena ank dara aku bilik messy mcm ni 'heaven'  la plk

tgk tuh..


kain baju ni bese r..x de sapa yg nak buat..plg tdk pun arina si bongsu tu lah yg rajin menolong..




ank dara aku rajin jg nyekodeng blog aku nih..huhu biar dia tau..hehe..harap2 lps ni kot mau dia berubah

20 comments:

  1. KA pown monday mmg selalu pening baik kat rumah apalagi kat office kerja berlambak huhuhu

    ReplyDelete
  2. dulu pun kalau eiqa malas sangat.
    eiqa dgn adik2x campak masuk dalam mesin basuh je.
    hehee ibu selalu tegur annti cepat rosak..

    ReplyDelete
  3. baju sklh masih sya yg gosok, kekadang hubby mare juga biar anak2 buat......
    kasut mmg anak2 cuci...
    bab bilik tido hr2 bising, bersepah-sepah nasib baik ada amzar (anak k3 tlg)......

    ReplyDelete
  4. ha.... anak², dah baca n3 mak kamu ni, sila minta maaf ye... rajin2 tolong mak ye anak²

    hehehe

    ReplyDelete
  5. suka gosok n lipat bju ni.. nk uph sy x hehehe

    ReplyDelete
  6. pandai mak dia dengan harapan diaorang skodeng blog nikan... tak skodengpun suruh diaorang baca.. tu tengok satu malaysia dah tau perangai..
    tapi budak2 sekarang gitu kot(bukan semua tapi kebanyakan).. kena marah baru gerak.. sampai mak tak larat nak marah..

    ReplyDelete
  7. tiba2 lak rindu nak pakai kasut sekolah balik...hehe

    ReplyDelete
  8. rutin surirumah kan..tp seronok sbnarnya berbakti buat suami & anak2.. ;-)

    ReplyDelete
  9. uitss..mamanya dah bg amaran.
    tahun depan bertambahlah keja Lisa menggosok baju..achik tambah lagi satu melipat baju hehhehe

    ReplyDelete
  10. Salam maya,

    Busy sentiasa kan dgn kerja2 rumah ini... tapi seronok sebenarnya..

    http://nurqasehbiz.blogspot.com/2012/11/bersama-biduanita-negara-datuk-sharifah.html

    ReplyDelete
  11. saya paling tak suka gosok baju...tugas menggosok bagi kat hubby...hehe...

    saya dulu dah besar sikit baru pandai kemas bilik bagai...haha...

    ReplyDelete
  12. sy pun x suka gosok baju.. tp nak x nak kena hadap jugakkan kak.. huhu..

    ReplyDelete
  13. penatnyaaaa... anak2 blom skolah ni x payah risau nak iron uniform tp nex yer mula tadika.. x tau la mcm mana nak agih2 masa.. tahniah sbb berjaya selesaikan kerja2 rumah..

    ReplyDelete
  14. cantiknya bilik anak akak..pandai hias noo..kak jangan risau..ramai yg monday blues bila jumpa ari senin heheheheehehe

    ReplyDelete
  15. WuMing pun nak gosok juga baju bagi anak bila dia start masuk sekolah nanti... Nak bagi dia kelihatan segak dan bergaya....

    ReplyDelete
  16. ahaaa..anak dara kena rajin.. bagus suruh diorang belajar dari sekarang kak.. da besar nanti tak susah da...

    ReplyDelete
  17. bebetul mengingat kan na amse skolah..mak xpernah bg na iron n basuh kasut sampai form5 kate nye x bersih x kemas x senonoh ;p

    ReplyDelete
  18. he2x..mcm2 ragam ank dara skrg !!..mama dah laluinya juga.. :)

    ReplyDelete