Monday, June 24, 2013

bwk ank jenjalan g zoo negara je..

assalamualaikum n salam satu malaysia..

cite dah basi tapi nak share la jgk..sebelum tu ari ni n9 jg skull ditutup utk satu ari..depend indeks (IPU) klu bertambah teruk mungkin sok cuti lagi kot..lagi pun jerebu mmg teruk..sian bg budak ni .iman pun dah sakit tekak..takut melarat batuk n demam je, klu dlm umah pun dah mcm bau asap mana lah nak selesa kan..

sebelum ni aku dah mentioned nak bwk ank2 bercuti..x berkesempatan dgn kenduri kawen sana sini..
akhirnya pada cuti agong yg lps aku dpt jgk meloloskan diri bwk ank cuci mata g zoo negara..percaya @ tidak, aku sndiri x pernah jejak..hehe..zoo melaka dah 6-7 kali..safari dia pun dah 2-3 kali bwk ank2..
selain tu pernah sekali konvoi g zoo taiping..nak compared mmg best lg zoo melaka n zoo taiping..rasanya byk lg kekurangan dekat zoo negara ni dr segi binatangnya n jg dr satu ke satu lokasi mcm x teratur..tp boleh la nak melepaskan boring ..

layan je gambo yg ada ye..










perkongsian ari ni..


sehari sebelum tu ada kenduri kawen umah maksu..
ank sulungnya kawen..

aku n hubby

daa..wassalam..

11 comments:

  1. HUIHH PANAS TERIK .... SEKARANG DAH JEREBU...

    ReplyDelete
  2. da dkt dgn umah sy..knape akk x sggh sini? x panas ke?

    ReplyDelete
  3. lama tak datang zoo...
    jenuh berjalan...
    asyik pergi mall, sesekali datang zoo bagus juga...

    ReplyDelete
  4. Masa anak2 kecik dulu sllu jugak ke zoo negara...Skrang bila ajak, dia orang dah geleng kepala..hihih..

    ReplyDelete
  5. Kak ieja, bdk2 tu mst seronok...

    akak da sampai zoo taiping?
    saya dok taiping tau, tp sy rase zoo tu tak best,
    best lagi zoo melaka kot...=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh! ye ke,..zoo melaka mmg best..besar dan byk binatang dia..tp ank2 akk kata zoo taiping pun best gak nak compared zoo negara ni..

      Delete
  6. Jerebu makin teruk kan Kak..harapnya cepat lah berlalu..
    seronok bila pegi zoo ni..anak2 mesti teruja..sy belum berpeluang membawa anak sy ke zoo:(

    ReplyDelete
  7. PNH p zooo melaka bulan puasa nak tengok zirafah menyesall ehehe

    ReplyDelete
  8. dh lama x bwk asya g zoo.. sesekali pegi tmpt camni pon best..tgk animals & kehijauan.. tenang sikit

    ReplyDelete
  9. last sekali saya pergi zoo negara masa sekolah rendah...uishh dah lama rupanya tak pegi :)

    ReplyDelete