Thursday, July 19, 2012

pot luck..

assalamualaikum, msm cuti yg lalu..(baru nak tepek cite dah basi ni) wat pot luck kat umah aku..selalunya bila tiba musim cuti kami (bff) mmg akan meluangkan masa bersama2, ye la waktu biasa masa senggang kami  hanya dgn ank je kan..kali ni buat kat umah aku lak ..mulanye discuss nak wat utk bekpes shj tp ditukar ke menu lunch..msg2 datang bwk mknan yg dimasak utk lunch ari tu..

sbb cbuk aku langsung x hengat nak amek gambar bagai, pic2 ni aku ciluk dr fb rakan yg sempat tepek kat fb..hehe..blh gak aku buat n3 kala x de mood nak cr idea..kan..kan..
layan je la gambo2 ni..



abaikan je la yg lintang pukang kat blkg tuh..

ramai jgk yg datang masa tu..so meja makan mmg x muat ler nak letak sume mknan2 tuh..
sudah nya kami mkn kat bawah je..ni muka2 mak dara kat dapur..budak2 dah kenyang duk dpn tv ye..

sayur + ..tuan tanah masak

sambal belacan jg dr tuan tanah

sup ikan merah jg dr tuan tanah

gulai ikan masin kurau + nenas

ulam2an..gmbr timun x nmpk plk..hehe (ni pun tuan tanah tau)


daging hitam yg x berapa nak hitam..tp mabeless

pajeri nenas..
owh ada lag byk sebenonya pic mknan ni.ada rendang ayam lini , sambal tempe anis dan x lupa jg kek cheese choc dr nor..x de pic plk nak tnjk..


12 comments:

  1. salam..
    alhamdulillah rezeki, sronok mkn rmai2

    ReplyDelete
  2. Bestnyer...suka buat pot luck..terasa kemeriahannyer

    ReplyDelete
  3. uishh byknya makanan dr tuan tanah..pajeri tu Su pya feberet tau.. dah lama x buat potluck ngan kawan2..hurmmm

    ReplyDelete
  4. Seronokkan dpt berkumpul mcm ni..mesti meriah...
    Selamat menyambut ramadhan...

    ReplyDelete
  5. meriahnya.. tgk gambar pun dah rasa seronok.. Salam ramadhan buat ieja dan keluarga.. Selamat berpuasa..

    ReplyDelete
  6. smbl belacan... wo ho ho... besttttttttt

    salam Ramadhan dari TLf & maafkan segala slh & silap... smoga Ramadhan kali ini, IBADAH kiter lebih diberkati. aminnnnnn

    tc yer :)

    ReplyDelete
  7. nasib baiklah dah kenyang .. kalau tak.. mahulah air liur ni melelh tau huhuhuhuhu....

    selamat berpuasa juga dr kami sekeluarga ..

    ReplyDelete
  8. Alahai ieja.. lama betul kakak tak makan ikan kurau masih gulai tu. Ada org bubuh nenas sedapkan...

    Selamat menyambut puasa dan maaf dari kakak ye ieja

    ReplyDelete
  9. semuanya sedap ni..mmg bahagia klo mkn camni..nk pulak rmai2.. emmphh..sedar x sedar..abes nsik seperiuk.. hihi

    ReplyDelete
  10. terliur mama tgk pic.makanan ni..

    ReplyDelete