Friday, April 5, 2013

aku dan ceritaku..

assalamualaikum dan salam jumaat..

pagi semalam mcm bese la rutin aku g GH..sampai lbh kurang 8.20am..dah ramai org tunggu..
macam bese doktor x dtg lg..patient je yg ramai tunggu doktor..kul 8.30am baru doktor dtg terhegeh2(kasarnya bahasa aku)..nak tunggu kena panggil nama amik nombor 10 minit.belum lagi wat bayaran lawatan susulan tunggu hampir 1/2 jam...
tunggu giliran jumpa doktor lak 2 jam lbh..bayangkan dgn patient yg ramai tapi hanya ada 3 org doktor shj yg bertugas ..fuhh..lama giler smpai perut aku pun dah menyanyi2 mintak disi..haha..seb baik laa kat luar (tmpt parking) tu ada jual n.lmk, kue muih dan air..sementara menunggu giliran aku pun isi la
perut dulu..

ini kali kelima aku g sana jumpa doktor..dlm ramai2 doktor yg aku pernah jumpa ni ada sorang doktor yg aku x berkenan ckit..org kata kerek ckit..hurmm..nasib aku ler terpaksa berdepan dgn dia lg..termasuk ni kira dah 3 kali aku jumpa dia..sekali tu aku dpt doktor pompuan -serani ..pas tu dpt doktor pompuan jgk tp melayu..ok je dia layan patient, nak compared dgn yg sorang ni..hishh mematahkan semangat aku je nk kesana..tp nak wat cam ne kan..

sebelah kiri ruang menunggu

ruang hadapan..hampir 2 jam tunggu giliran x sampai2..

balik sempat tapau utk lunch ank2..
blk kemas umah bagai dah penat..
petang lak sekarang jd supir ank2 g sklh ptg..
sebelum chow meh share tips kat bwh ni wat renungan bersama :))


daaa..wassalam.
p/s: buat kaum adam jgn lp g solat jumaat ye ari ni..:DD

8 comments:

  1. pengalaman di hospt gomen mmg sakit jiwa !

    ReplyDelete
  2. Dah laa tnggu lama, dr pulak kerek, makin bertambah sakit...
    Pernah jgk alami kes mcm ni....kalau tnggu lama, dr baik dan bagi layanan sepatutnya...mmng berbaloi kan...

    ReplyDelete
  3. sy dah biasa dah.. dah lali, x larat nk ngomel dah hehe

    ReplyDelete
  4. ehem.. bila doktor kerek, pesakit bertambah lagi sakitnya !!..hu2..

    ReplyDelete
  5. Salam akak.. akak buat ape kat hospital? Alhamdulillah stkt hr ni lady jumpe dr semua baik baik..

    Ps; lady smkn sht.. dr kt lady leh bersalin normal wlpn ade mslh spinal.. skrg lady asyik baring je lah..

    ReplyDelete
  6. kira dpt sakit bru la"sakit hati' hehehe relexs sabar..sabar..

    ReplyDelete